13. HRVATSKI
ONKOLOŠKI
KONGRES

03.-06.09.2020. VIRTUALNI KONGRES

ORGANIZACIJA KONGRESA UZ OBVEZNE MJERE I PREPORUKE

13. hrvatski onkološki kongres planiran je u skladu s mjerama zaštite tijekom epidemije koronavirusa te sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u svezi javnih događanja i okupljanja.

Kongres će se organizirati uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera, preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a broj sudionika je ograničen.

13. hrvatski onkološki kongres se održava u hibridnom obliku u centru Gervais, koji ima dvoranu za 800 sudionika.

Maksimalan broj sudionika na ovogodišnjem kongresu je 200, a ostale koji nisu u mogućnosti prisustvovati predavanjima uživo, potičemo da se prijave za virtualno sudjelovanje, kako bi pratili sva predavanja putem LIVE Streaminga.

POZIVANJE SUDIONIKA

Preporučuje se da se na okupljanje ne odazivaju osobe starije životne dobi ili kronični bolesnici.

Svi sudionici su dužni tijekom procesa registracije ostaviti osnovne osobne informacije i kontakt broj, a u svrhu kreiranja evidencije za teritorijalno nadležnu službu civilne zaštite Ravnateljstva Civilne Zaštite.

ULAZAK U PROSTOR I SJEDENJE

Sudionici/uzvanici trebaju  ulaziti  u  prostor  tako  da  se  ne  zadržavaju  i  ne  grupiraju  te  da  čim  kraćim  putem  dođu  do  svog  mjesta. Sva sjedeća mjesta će biti unaprijed označena, na međusobnoj udaljenosti od najmanje 1,5 m, a broj sudionika će biti ograničen na broj sjedećih mjesta u dvorani.

EVIDENCIJA  SUDIONIKA  

Pri registraciji, svaki će sudionik biti obvezan ispuniti formular s osnovnim podacima i potpisom.

Svojim  potpisom sudionik okupljanja  potvrđuje  da  je  izmjerio  tjelesnu temperaturu  i  da  nije  viša od 37,2ºC, da se osjeća dobro i da nema ukućana u samoizolaciji, da nije  boravio unutar prethodnih 14 dana  u  inozemstvu odnosno  ako jest  da  ima  negativan  PCR  test koji  nije  stariji od 48  sati,  da  nije u proteklih 14 dana imao  kontakt s osobom zaraženom SARS-CoV-2 virusom  te da nema niti jedan od sljedećih simptoma: temperatura, kašalj, nedostatak zraka, grlobolja, curenje nosa ili gubitak njuha. 

ZAŠTITNA OPREMA

Osoblje hotela i organizatori kongresa obvezni su koristiti masku za lice.  Uz to,  stalno će na raspolaganju biti dostupno dezinfekcijsko sredstvo  kojim će redovito dezinficirati ruke.

DOLAZAK NA OKUPLJANJE I PONAŠANJE SUDIONIKA NA OKUPLJANJU

Svi  zaspolenici i sudionici  okupljanja obvezni su  pri  ulasku  u hotel izmjeriti  tjelesnu  temperaturu, a skener je osiguran od strane organizatora kongresa.  Ako  je  temperatura viša  od  37,2°C,  ili  ako  se  osoba osjeća  bolesno ili ima  znakove  bolesti  (odnosi  se  na  sve  simptome  ii  znakove  bolesti,  ne samo na bolesti dišnih puteva), ne može sudjelovati u okupljanju.

 Također, osoba ne može sudjelovati na kongresu ako:

  • ima ukućana koji je u samoizolaciji
  • je boravila unutar prethodnih 14 dana u inozemstvu osim ako ima negativan test na PCR ne stariji od 48 sati
  • je u proteklih 14 dana imala kontakt s osobom zaraženom SARS-CoVC -2 virusom
  • ima neki  od  sljedećih  simptoma:  temperatura,  kašalj,  nedostatak  zraka,  grlobolja, curenje nosa ili gubitak njuha.